5 Easy Facts About מרפאת שינייים Described



סוג נוסף של שתלים דנטליים הם שתלי הבלייד – שתל להב. צורתם דקה ושטוחה יותר מהשתלים הבורגיים והם מיועדים לבעלי עצם צרה במיוחד. בעבר, השימוש בשתלים אלו היה נפוץ אך כיום הם כמעט ולא נמצאים בשימוש כלל בשל מספר חסרונות בולטים כמו הנטייה שלהם לגרום לדלקות חניכיים.

מומחה, אשר למדו את הנושא וקיבלו ניסיון בטיפולים בבעיות ספציפיות אלו.

נותרו בקליניקה חדרי טיפול אחרונים להשכרה, למטרת טיפול רפואה כללית ושיניים. אפשרות להשכרה חודשית/יומית.

עבור חלק מהמטופלים, המחשבה על טיטניום בגוף קצת מטרידה, אבל זה באמת החומר הטוב ביותר שמחקה עצם או שן.

שתלים דנטליים בניגוד לשיניים תותבות, שהן למעשה מערכת שיניים חלופית שיושבת בצורה ארעית על רקמת החניכיים, נועדו לחבר בצורה קבועה ויציבה את מערכת השיניים החדשה ישירות אל עצמות הלסת ממש כמו מערכת השיניים הטבעית שלנו.

חומר זה עשוי להיות מועדף עבור אלה שאלרגיים למתכת ואינם יכולים להשתמש בטיטניום

תהליך זה נקרא העמסה כיוון שבניגוד לשיקומים נשלפים, כתר זה נתמך ע"י השתל ולכן ''מעמיס'' עליו. הכתר הזמני יהיה לרוב קצר יותר מכתר קבוע, כדי להפחית את העומס עליו משיניים סמוכות בתהליך הלעיסה, אך הפתרון האסתטי שהוא מספק, מספיק בהחלט.

שיקום הפה הוא אחד התחומים המורכבים ברפואת שיניים כיום ועם זאת, הוא מתקדם ומתחדש ללא הרף ומאפשר לבצע פעולות שבעבר ניתן היה רק לחלום עליהן.

שתלים דנטליים ואיכות החיבור שלהם אל הלסת הם המפתח להצלחה של כל השתלת שיניים בטווח המיידי והארוך.

לאחר שההרדמה פגה, עלולים להתפתח כאבים. מדובר בתופעה שכיחה וכדי להתגבר על הכאב, ניתן ליטול משככי כאבים במקרה הצורך.

עבור מטופלים אלו השתלת שתל דנטלי בעצם הלסת אינה אפשרית מחשש לדחיית השתל, פגיעה בעצבים באזור או פגיעה בחלל הסינוס. מכיוון ששתלים זיגומטיים מתחברים לעצמות הגולגולת הם עוקפים את הלסת לחלוטין ולכן עוביה חסר חשיבות במקרה זה.

זהו סיבוך נדיר העלול לקרות גם לאחר עקירת שן, טיפול שורש או כל טיפול חניכיים.

*מתן טיפול ומעקב במידה ונוצרה בעיה/מחלה/ זיהום משנית להרמת הסינוס בזמן

שתלים דנטליים מוחדרים לתוך העצם, עוברים תהליך של איחוי ומעודדים צמיחה של עצם חדשה סביב השתל, למעשה השתל הופך לחלק בלתי נפרד מהעצם – עמיד, חזק ויציב כמו שורש של שן טבעית. בעבר, לפני פיתוחם של שתלים דנטליים מודרניים נעשה שימוש בשתלים חובקים. השתל החובק הוא למעשה קונסטרוקציה ממתכת שעוטפת את עצם הלסת ומוברגת מן הצד ליצירת מבנה עליו ניתן להרכיב שיניים מלאכותיות. שתלים אלו לא נחלו הצלחה מרובה שכן הם יוצרו ממתכות בעלות תאימות ביולוגית נמוכה להן תוחלת חיים here קצרה בגוף האדם. בשנים האחרונות, החלו ליצור מערכות של שתלים חובקים מטיטניום ובהדפסת תלת מימד להתאמה אישית מושלמת לאנטומיה של המטופל.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *